zondag 18 december 2011

Campinglife presentatrice Jessica Mendels opende Lego League


Campinglife presentatrice Jessica Mendels opende Lego League

Derde editie voor de Westlandse First Lego League

De voorbereidingen voor de Westlandse editie van de First Lego League 2011 waren al vroeg in volle gang. De 3e Westlandse First Lego League (FLL) werd dit jaar gehouden op 10 december in het gebouw van Priva in de Lier. Speciaal voor de opening om 10.30 uur was RTL-presentatrice Jessica Mendels aanwezig om deze wedstrijd te openen.

Het thema van deze First Lego League is 'food factor, houd voedsel veilig'. Aan de teams wordt de uitdaging gesteld om de kwaliteit van voedsel nog verder te optimaliseren en oplossingen te bedenken om besmetting van voedsel te voorkomen. De leerlingen gaan de voedselveiligheid verder verkennen, daarnaast doen ze ook onderzoek naar de mogelijke punten van besmetting van voedsel.

In de voorbereiding van de Food Factor Challenge zullen de deelnemende teams een autonome robot bouwen en programmeren met LEGO® MINDSTORMS® NXT. Met deze robot moeten ze tijdens de Westlandse FIRST® LEGO® League op 10 december een set van voedselveiligheidmissies oplossen. Ook moeten de teams op 10 december een aantal opdrachten rond het thema presenteren aan Jessica Mendels.

Op zaterdag 10 december vindt de 3e regiofinale plaats van de First Lego League Westland, bij Priva aan de Zijlweg in De Lier. Op deze dag strijden 13 schoolteams met hun zelf ontworpen en gebouwde robot om een podiumplaats. De wedstrijd wordt om 10.30 uur geopend door Jessica Mendels, op dit moment vooral bekend als presentatrice van het RTL tv-programma 'Campinglife'.

Om 16.00 uur worden de prijzen uitgereikt door wethouder Marga de Goeij-Van der Klugt en de directeur van Priva, Meiny Prins. De winnaar mag meedoen aan de Benelux finale op 28 januari 2012 in Eindhoven. De regiofinale kan door iedereen als toeschouwer worden bezocht. Voor kinderen is er van alles te doen en toegang is gratis.

Met het challenge thema Food Factor, zullen de jongeren tussen de 8 en 15 jaar het onderwerp van voedselveiligheid verkennen en onderzoek doen naar de mogelijke punten van besmetting van ons voedsel om vervolgens manieren te vinden om vervuiling te voorkomen of te bestrijden. De onderzoeken gaan over blootstelling aan insecten en dieren, onsteriele verwerking en transport of onhygiënische bereiding en de opslag. De teams bouwen een autonome robot en programmeren deze om een set van voedselveiligheidmissies op te lossen. Daarnaast onderzoeken, ontwikkelen en presenteren zij hun innovatieve voedselveiligheidoplossing aan Jessica Mendels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten